Αόρατη ορθοδοντική

invisalign

Aόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντικη χωρις σιδερακια αποκαλούμε την διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση σειράς λεπτών, διαφανών ναρθήκων οι οποίοι τοποθετούμενοι διαδοχικά στο στόμα μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία και υπολογιστές.

Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα –συνήθως ενήλικες- θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασσικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν.

Invisalign

invisalign braces alignerΗ Invisalign θεραπεία σας αποτελείται από μία σειρά σχεδόν αόρατες, αφαιρέσιμες μεμβράνες-aligners που τις αλλάζετε κάθε δύο εβδομάδες για το επόμενο set των μεμβρανών-aligners. Κάθε μεμβράνη-aligner κατασκευάζεται ατομικά για τα δόντια σας, και για τα δόντια σας μόνο. Όπως θα αλλάζετε κάθε μεμβράνη-aligner, τα δόντια σας θα μετακινούνται – λίγο λίγο, εβδομάδα με εβδομάδα – μέχρι να ισιώσουν στην τελική θέση που καθορίστηκε από τον οδοντικό γιατρό σας.

Επιπλέον, ένα πραγματικό σχέδιο θεραπείας παράγεται από το μοναδικό software ClinCheck® της Align Technology, που δείχνει την σειρά των μετακινήσεων που κάνουν των δόντια σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε από πρίν, πως προβλέπεται να είναι τα δόντια σας στο τέλος της θεραπείας. Απο τα αποτελέσματα του software ClinCheck, οι εξατομικευμένες, διαφανείς μεμβάνες-aligners, δημιουργούνται ειδικά για εσάς.

Αν είστε έτοιμοι για ένα χαμόγελο που μεταμορφώνει την εμφάνισή σας, η απάντηση είναι Invisalign. Αν και υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω, καμία άλλη θεραπεία δεν δουλεύει τόσο άνετα όσο το Invisalign.

Το Invisalign είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταμορφώσετε το χαμόγελό σας χωρίς να παρεμβαίνει στην καθημερινή σας ζωή.

Πλεονεκτήματα :

 • Είναι κατάλληλα για ενήλικες, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν θέλουν να φορέσουν σιδεράκια
 • Είναι αόρατη, διάφανης, άνετη συσκευή
 • Δίνουν την δυνατότητα να χαμογελάτε άφοβα
 • Είναι απολύτως ανώδυνη διαδικασία
 • Η διάρκεια της θεραπείας, αναλόγως και της εταιρείας παρασκευής, είναι περίπου 5 – 20 μήνες
 • Διορθώνει συνωστισμούς δοντιών, κενά ανάμεσα στα δόντια, ελαφρώς στραβά δόντια, δόντια με περιστροφή, δόντια με κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, η δόντια που η μέση πάνω γραμμή τους δεν συμπίπτει με την μέση κάτω γραμμή
 • Κατασκευάζονται από υποαλλεργικό υλικό, είναι ευλύγιστοι, ενώ καθαρίζονται εύκολα με οδοντόπαστα και μαλακή οδοντόβουρτσα
 • Έχουν την δυνατότητα να αφαιρούνται από το στόμα από τον ίδιο τον ασθενή
 • Επιτρέπουν το εύκολο βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων, με αποτέλεσμα την αποτελεσματική διατήρηση της στοματικής υγιεινής
 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα, καθώς παρέχουν την δυνατότητα επιλογής του πάχους του νάρθηκα, απαραίτητη συνθήκη σε περιοδοντικούς ασθενείς
 • Είναι κατάλληλη θεραπεία για εγκύους

Θα έχει αποτέλεσμα σε εμένα;

Invisalign KidsΤο χαμόγελο αυτοπεποίθησης και η αυξημένη αυτοεκτίμηση δεν είναι τα μόνα οφέλη της διόρθωσης των δοντιών σας με Invisalign – επί πλέον η στοματική σας υγεία μπορεί να αυξηθεί θετικά. Μάθετε περισσότερα για αρκετά συνηθισμένα ζητήματα παρακάτω, τα οποία ένας έμπειρος Invisalign-πιστοποιημένος οδοντικός γιατρός μπορεί να δουλέψει μαζί σας για να τα διορθώσει.

Είναι σημαντικό να επισκευθείτε έναν έμπειρο Invisalign-πιστοποιημένο οδοντικό γιατρό για να δείτε πόσο καλά το Invisalign ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Και σίγουρα, υπάρχουν και άλλες σκέψεις όταν παίρνετε την απόφαση να ισιώσετε τα δόντια σας. Σκεφτείτε πως το Invisalign μπορεί να ταιράξει στη ζωή σας με την παροχή μιας πραγματικά αόρατης επιλογής για να αποκτήσετε το χαμόγελο που θέλετε.

Συνωστισμένα δόντια συμβαίνει όταν απλά υπάρχει έλλειψη χώρου μέσα στην γνάθο σας για να χωρέσουν όλα τα δόντια κανονικά. Όταν μένουν αθεράπευτα, τα υπερβολικά συνωστισμένα δόντια μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη πιθανότητα ουλικής ασθένειας καθώς είναι δυσκολότερο να τα καθαρίσετε και να εμποδίσουν την κανονική λειτουργία των δοντιών.

Δόντια με εκτενή διαστήματα συμβαίνει όταν έχετε επιπλέον χώρο στην γνάθο σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δόντια μικρού μεγέθους, ανώμαλη ανάπτυξη των γναθικών οστών, γενετική, δόντια που λείπουν και/ή προώθηση της γλώσσας. Όταν λείπουν δόντια, αυτό το ζήτημα μπορεί επισης να έχει προκληθεί απο μετατόπιση άλλων δοντιών εξαιτίας του επιπλέον χώρου. Τα ζητήματα αραιοδοντίας μπορούν να οδηγήσουν σε ορισμένες περιοδοντικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας που, μένοντας αθεράπευτες, μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια δοντιού.

Σταυροειδής σύγκλειση συμβαίνει όταν η άνω και η κάτω γνάθος είναι από κοινού σε λάθος ευθυγράμμιση. Συνήθως προκαλεί ένα ή περισσότερα άνω δόντια να κλείνουν στο εσωτερικό των κάτω δοντιών, και μπορεί να συμβεί αμφότερα μπροστά και/ή στο πλάι του στόματός σας. Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλέσει φθορά των δοντιών, ουλική ασθένεια και απώλεια οστού.

Υπερσύγκλειση συμβαίνει όταν τα άνω δόντια ξεπερνούν σημαντικά τα κάτω δόντια. Συνήθως οφείλεται είτε στη γενετική είτε σε κακές στοματικές συνήθειες κατά την ανάπτυξη του οστού που στηρίζει τα δόντια. Αυτό το ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε ουλικά προβλήματα ή ερεθισμό, και/ή φθορά των κάτω δοντιών και μπορεί να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στη γνάθο και στις ενώσεις.

Υποσύγκλειση συμβαίνει όταν τα κάτω πρόσθια δόντια προεξέχουν πέρα από τα άνω, που συνήθως οφείλεται στην υποανάπτυξη της άνω γνάθου, υπερανάπτυξη της κάτω γνάθου, ή και τα δύο. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη άνω δοντιών. Αυτό το ζήτημα μπορεί να εμποδίσει την κανονική λειτουργία των προσθίων δοντιών ή γομφίων που μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική φθορά. Επίσης μπορεί να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα στη γνάθο και στις ενώσεις.